Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri sai armonaikaa – leikkaukset yhä listalla

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri odottaa yhä Kokkolan kaupunginvaltuuston päätöstä kulttuuribudjetista. © Sami Helenius

Vetoomus ja julkisuus näyttivät tehoavan, ja asia sai paljon keskustelua osakseen. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on pienen kaupungin iso menestystarina, josta ei olisi varaa leikata.

Kokkolan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan eilen 26. lokakuuta kaupungin budjettiesityksen kohtalosta. Päätös oli leikkausten uhkaamalle Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterille (KPKO) helpotus.

”Kaupunginhallitus esittää, että tukirahamme on ensi vuonna 987 000 euroa, joka on itse asiassa meille todella suuri voitto. Kaupunginjohtajan esitys oli 927 000 euroa”, iloitsee KPKO:n intendentti Marjukka Puutio.

Vaara leikkausten toteutumisesta ei kuitenkaan ole vielä ohitse.

”Tahdomme korostaa, että tämä on kaupunginhallituksen esitys, joka menee vielä kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Esitys käsitellään siis siellä 13. marraskuuta. Silloin lopullisesti nähdään, että tyytyykö valtuusto tähän esitykseen.”, Puutio jatkaa.

Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila ehdotti budjettiehdotuksessaan viiden prosentin leikkauksia kaupungin kulttuurimenoihin. Sinänsä pieneltä kuulostava määrä, mutta se vaikuttaisi ulkomaillakin mainetta keränneen kamariorkesterin toimintaan rampauttavalla tavalla.

”78 % kustannuksistamme on henkilöstökuluja ja vakituisen henkilöstön kulut ovat lähemmäs 70 % menoista. Eli olisimme joutuneet leikkaamaan produktioista, koska niiden vierailevia muusikkoja olisi jouduttu karsimaan.”

Käytännössä leikkaukset olisivat ensimmäisenä vaikuttaneet ohjelmiston laajuuteen.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Lisää aiheesta:

Tekeekö Kokkola pienen kaupungin ison virheen?

Kapellimestarit vetoavat: ”Ei leikkauksia Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterille”