”Jokainen ilmoitus otetaan vakavasti”

Gita Kadambi ja Kaarlo Hildén tuomitsevat seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun: “Rohkaisemme kertomaan kaikissa tapauksissa.” (Hildénin kuva: © Wilma Hurskainen)

Sibelius-Akatemian ja Kansallisoopperan johtajat tuomitsevat seksuaalisen häirinnän. Kynnys ilmoittaa tapauksista on työpaikoilla ja oppilaitoksissa monille valitettavasti edelleen liian korkea.

Suomen johtavien musiikkiorganisaatioiden johtajat sanovat haastattelussa molemmat samat tärkeät sanat:

”Ehdoton nollatoleranssi.”

Seksuaalista häirintää tai ahdistelua ei suvaita Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Eikä Suomen Kansallisoopperassa ja -baletissa. Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildén ja Kansallisooopperan ja -baletin pääjohtaja Gita Kadambi tekevät selväksi sen, minkä jokaisen oppilaitoksen ja työpaikan pitäisi tehdä: seksuaalinen häirintä ja ahdistelu eivät kuulu asiaan, varsinkaan työ- ja opiskelupaikalla.

”Oppilaitoksen velvollisuus on luoda mahdollisimman hyvät edellytykset opiskelijoiden oppimiselle, taiteilijaksi kasvulle ja hyvän ammatti-identiteetin muodostumiselle”, Hildén kertoo ja painottaa, että siihen yhtälöön ei minkäänlainen häirintä sovi.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Lisää aiheesta:

”Olen kokenut seksuaalista häirintää kaikissa opiskelu- ja työpaikoissani”

Rondon kyselyn tulokset: Seksuaalinen häirintä ollut musiikin alalla yleistä