Eurajoen eepos: Wagnerin Ring esitetään kokonaisuudessaan länsirannikon kirkossa

Eurajoki Bel Canto esittämässä Wagnerin Parsifalia 21.10.2020, parvella lauluroolissa Mika Kares ja uruissa Ilpo Laspas. © Sanna Salo

Kansallisoopperan Ring-sarja siirtyi jälleen myöhemmäksi, mutta sille on hivuttautunut yllättävä kilpailija Satakunnasta. Eurajoki Bel Canto ilmoitti tammikuussa tekevänsä koko Wagnerin neljän oopperan sarjan 9000 asukkaan Eurajoella.

”Minä ja [Eurajoki Bel Canton toinen taiteellinen johtaja] Erik Rousi olemme yrittäneet joka vuosi ajatella suuremmin. Kun viime vuonna jouduimme pandemian takia siirtämään paljon kaikennäköistä, päätimme tehdä Wagnerin Parsifalin, joka esitettiin Eurajoen kirkossa viime syksynä”, kertoo oopperalaulaja Mika Kares, Eurajoki Bel Canton toinen taiteellinen johtaja. ”Erik ehdotti, että pitäisikö seuraavaksi tehdä Reininkulta, ja totesin, että tehdään sitten saman tien koko Ring!”

Ja sana on kovaa vauhtia tulossa lihaksi: Reininkulta esitetään 23.4.2021, Valkyyria 8.9.2021, Siegfried 4.3.2022 ja Jumalten tuho 26.8.2022. Toisin kuin useimmat vapaan kentän toimijat, ei vuonna 2013 laulun mestarikursseina toimintansa aloittanut Eurajoki Bel Canto ole yhdistys, vaan Eurajoen kunnan alaisuudessa toimiva lähipalvelutuottaja.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Santeri Kaipiainen