Kangasala-talossa kaikki yleisö on uutta

Kangasala-talssa on sekä konserttisali että Kimmo Pyykkö -taidemuseo. © Tuomas Uusiheimo

Nyky-Suomessa harvalla pienemmällä kunnalla on säännöllistä konserttituotantoa, saatikka että se rohkenisi investoida uuteen konserttitaloon. Tampereen kyljessä sijaitseva Kangasala on poikkeus. Kolme vuotta toiminut Kangasala-talo on löytänyt paikkansa seudun keskeisenä kulttuurin näyttämönä.

 

Talon valmistuessa ohjelmasisällöt ja toiminnot piti luoda alusta ja koko henkilökuntakin oli uutta. Piti vain alkaa kokeilla, mikä toimii ja mikä ei. Nyt ei enää koko ajan tarvitse ratkoa ongelmatilanteita”, Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen kertoo.

Ohjelmiston monipuolisuus on uskottavuuden perusta ja talon elinehto. Kotilaisen mukaan on tärkeää, että talo tuottaa viihteellisen ohjelmiston rinnalla myös sisällöltään haasteellisia klassisen musiikin tapahtumia. Noin kerran kuussa pidettävät klassiset konsertit on järjestetty sarjoiksi, jolloin lippujen hinnat saadaan riittävän edullisiksi. Esiintyjäbudjetissa ne kustantavat jo itse itsensä. Niitä ei tarvitse enää rahoittaa kevyen musiikin konserteilla.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Jyrki Lähteenmäki