Mediasakset 7-2018

 

Jos ihmisiltä riisuu vaatteet ja meikin, kaikki näyttävät nakuina suunnilleen samanlaisilta. Mutta kun me laulamme, jokaisella on aivan oma tyylinsä ja sävynsä, jota muut eivät voi kopioida.”

Muusikko, Huilisti-lehden päätoimittaja, äänihoitaja Katri Somerjoki Kodin Kuvalehdessä 14.6.2018.

 

Välillä harmittaa se, ettei voi ajatella tulevaisuutta kovin pitkälle, kun on freelancer. Olen jopa ajatellut, tuliko valittua ura väärin, mutta hyviä puolia pelimannin ammatissa on paljon, ja köyhäkin voi olla onnellinen.”

Pelimanni, muusikko ja musiikinopettaja Jari Komulainen Kotivinkissä 13.6.2018.

 

Musiikkiharrastuksella ei tarvitse pyrkiä virtuoosimaiseen suoritukseen. Esimerkiksi yhteislaulu tai viulun soittelu omaksi iloksi lisäävät hyvinvointia ja ovat tehokasta aivojumppaa.”

Eeva-lehden hyvinvointipalstalla, kesäkuu 2018.

 

Savonlinnan oopperajuhlat on extreme-tapahtuma! Se on ihan erilainen verrattuna muihin festivaaleihin.”

Tiktak-yhtyeen Tuuli Hirst-Gee antaa menovinkin Helsingin Sanomien Viikko-lehdessä 21/2018.

 

Musiikin jano on valtava sekä tekijöille että kuulijoille, eikä maailma voi koskaan tyytyä musiikkiin, jota tehtäisiin vain halpatuotantona jossain hikipajassa.”

Jazzpianisti Iiro Rantala Helsingin Sanomien Viikko-lehdessä 20/2018.

 

Itseluottamus ruokkii kehitystä taiteilijana ja antaa uskoa mennä eteenpäin. Tässä työssä pitää olla joka päivä parempi kuin eilen, ja se vaatii paljon voimavaroja. Maailmassa ei ole sellaista kaveria, joka olisi pärjännyt laulajana ilman, että toiset ovat olleet selän takana työntämässä.”

Eurajoki Bel Canton taiteellinen johtaja, basso Erik Rousi Satakunnan Kansassa 5.6.2018.

 

Klassinen musiikki on Suomessa vähän vieraannuttanut itsensä yleisöstä. Musiikkia tehdään taiteen takia, mikä on hyvä, mutta täytyy muistaa myös se toinen puoli: yleisö.”

Klassisen laulun opiskelija Johannes Pessi Satakunnan Kansassa 5.6.2018.

 

Miksi mieskuorot eivät voi kunnolla yhdistää voimiaan, vaikka niillä on sama ohjelmisto? Onko niin, että vielä on ihmisiä, jotka sanovat, että he eivät voi mennä porvarikuoroon tai että he eivät voi mennä työväenkuoroon?”

Kotkan kulttuurielämän kuivumisesta huolestunut, Kymijoen Lohisoiton tunnustuspalkinnon saanut Seppo Grönvall Kymen Sanomissa 6.6.2018.

 

Musiikin sisällöllä ei ole enää mitään merkitystä. Jos tulevaisuudessa julkaisen uutta musiikkia, teen sen omilla ehdoilla. Ääniteteollisuudessa on menossa valtava murros. Albumeja ei enää tehdä, se on mennyttä maailmaa. Tehdään vain yksi kappale, ja sitten pyöritään tositelevisio-ohjelmissa.”

Laulaja Anna Eriksson Eevassa, kesäkuu 2018.

JAA
Edellinen artikkeliPrologo
Seuraava artikkeliMusisoinnin henki