Mediasakset 10 2019

 

Berliinissä tarjoutui mahdollisuus päästä yksityisopettajalle, joka lupasi pistää koko soittotekniikan uusiksi. Oli rajua opetella soittamaan uudestaan. Minun identiteettini oli kiinni soittamisessa, ja tavallaan menetin sen kokonaan.”

Viulisti Raakel Lignell Eeva-lehdessä, syyskuu 2019.

 

Välillä on ollut vaikea selittää ihmisille, että teemme tätä ihan vakavissamme.”

Trio Toiset eli Hanna Jokinen, Hiljamaija Myllynen ja Iina Peltomäki kuusikätisestä pianonsoitosta Hämeen Sanomissa 4.9.2019.

 

Monet muusikot ovat maanläheisiä ja luonnossa viihtyviä ihmisiä, jotka arvostavat käsillä tekemisen taitoa. Ammattikunnasta löytyy myös muita maanviljelyyn suuntautuneita. Meillä on käynyt vierailemassa eräs laulaja, jolla on kotitilalla 18 lypsävää lehmää.”

Pariisin oopperan konserttimestarina aloittava Petteri Iivonen pohti haaveitaan sukutilan jatkamisesta Maaseudun Tulevaisuudessa 2.9.2019.

 

Terveisiä naapureille ja kiitos, että olette kestäneet ainakin tähän asti.”

Kotonaan laulua harjoitteleva baritoni Aarne Pelkonen Eeva-lehdessä, syyskuu 2019.

 

Konsertti on ainutkertainen kokemus, joka tapahtuu siinä paikassa ja hetkessä. Jos et ole ollut siellä, sitä ei uusita ikinä.”

Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki Karjalan Heilissä 11.9.2019.

 

Lahjakkuus on myös ahkeruutta, lujaa tahtoa ja kykyä tehdä kovaa kurinalaista työtä. Ja tätä kaikkea Mona-Liisalla oli.”

Edesmenneelle maajoukkuehiihtäjälle ja muusikolle Mona-Liisa Nousiaiselle harmonikansoittoa opettanut Seppo Leino muistokirjoituksessa. HS Viikko 34/2019.

 

Säveltäjän työssä arki joskus unohtuu. Aivan pienetkin rutiinit muuttuvat deadlinen lähestyessä ylitsepääsemättömiksi. Kaupasta kykenee ostamaan noina aikoina lähinnä valmispitsaa ja kokista, ja koti on kaaoksessa. Pyykkivuoret ovat isoja ja roskat jääneet viemättä.”

Säveltäjä Pasi Lyytikäinen kolumnissaan Muusikko-lehdessä 4/2019.

 

Raadollista. Harjoittelet 10−20 vuotta, jotta osaisit homman, ja sitten joku ei vain tykkää.”

Entinen oopperalaulaja ja nykyinen kauppias Juuso Hemminki laulajien koelaulurumbasta HS Viikossa 35/2019.

 

Nokkahuilua voi opetella soittamaan opettajan ohjauksessa, mutta kuuntelemalla omaa soittoasi pääset myös perille. Matka voi tosin turhauttaa (erityisesti ympäristöä.)

Kotivinkki-lehdessä rohkaistaan opettelemaan uusia asioita omin päin 7.8.2019.

 

Ooppera ei ole taiteenlaji, josta vain eurooppalainen, valkoinen eliitti saisi nauttia. Se tulisi saada kaikkien saataville.”

Yhdysvaltalainen tenori Lawrence Brownlee Hämeen Sanomissa 16.8.2019.