Mediasakset 02-2019

 

Lopetin pesäpallon pelaamisen yläasteikäisenä käsieni varjelemiseksi. Konserttipäivinä en leikkaa leipää veitsellä enkä avaa säilyketölkkejä. Mietin joskus, että jos yksi sormi menee poikki, se on siinä. Ei klassinen pianisti pysty soittamaan yhdeksällä sormella. Mutta liikaa sitä ei saa ajatella, muuten tulee hulluksi.”

Pianisti Ville Hautakangas Aamulehdessä 16.12.2018.

 

Tämä on monimutkainen ala juuri sen takia, että koko ajan tulee kehuja. Jos niihin erehtyy uskomaan, lakkaa kehittymästä. Alkaa ajatella, että olenpa tosiaan mainio, olen keksinyt koko pianonsoiton.”

Pianisti Iiro Rantala Kodin Kuvalehdessä 28.12.2018.

 

Jos on maanantaina sählyä, tiistaina jääkiekkoa, keskiviikkona pianotunti ja torstaina motocrossi, ei koskaan kehity soittajaksi.”

Pianisti Iiro Rantala Kodin Kuvalehdessä 28.12.2018.

 

Yritimme johdatella heitä valitsemaan pienikokoiset soittimet, jotta he pystyisivät kuljettamaan niitä helposti itse soittotunnille.”

Paula Hokkanen perustelee perheensä lasten soitinvalintaa Meidän Perhe -lehdessä 12/2018.

 

Musiikin opetus on pitkään lähtenyt siitä ajatuksesta, että lapset eivät osaa mitään ja siksi heille pitää opettaa, mitä musiikki on ja miltä sen pitäisi kuulostaa. Tämän sijaan varhaislapsuudessa pitäisikin lähteä vahvistamaan lasten omia luonnollisia taitoja ja improvisointikykyä. Siten voidaan myös vahvistaa lapsen omaa persoonallista musiikillisen ilmaisun tapaa, joka on nykypäivänä niin tärkeää.”

Pakilan musiikkiopiston kansanmusiikin lehtori, musiikin tohtori Leena Joutsenlahti Kansanmusiikki-lehdessä 4/2018.

 

Luen musiikkia mieluummin kuin kuuntelen. Soivasta kudoksesta saa vääränlaisia ajatuksia. Soitettuna musiikki on aina jonkun toisen taiteilijan tulkinta. Nuotteja lukiessa kuulen ne päässäni juuri niin kuin itse ne ajattelen.”

Kapellimestari Okko Kamu Eeva-lehdessä 1/2018.

 

Hakeudu taitavien muusikoiden pariin ja uskalla kysyä neuvoa myös omilta kollegoilta ja useammalta eri opettajalta. Heiltä saadut neuvot auttavat muodostamaan kuvaa erilaisista tavoista tehdä musiikkia.”

Lyömäsoittaja Jerry Piipponen neuvoo ammattimuusikon urasta haaveilevia Uusi Lahti -lehdessä 7.1.2019.

 

Minulla oli jo pitkään ollut tunne, etten haluaisi keskittyä tulevaisuudessani pelkästään soittamiseen. Ehkä olen luonteeltani liian ekstrovertti siihen, että minun olisi pitänyt kyetä harjoittelemaan itsekseni kuudesta kahdeksaan tuntia päivässä.”

Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Gita Gadambi Kotiliedessä 1/2019.

 

Luovuus ei ole harvojen erityislahja vaan lihaksia, joita voi treenata. Minun mielestäni kaikki ovat luovia ennen kuin autoritäärinen koulujärjestelmä tukahduttaa tuon luomisvoiman.”

Rap-muusikko Paleface eli Karri Miettinen Meidän Perhe -lehdessä 12/2018

 

Musiikkialan palavereissa minulle saatettiin sanoa, että nosta vähän paidan helmaa ja pyörähdä ympäri.”

Laulaja, tangokuningatar Johanna Pakonen Kotilääkäri-lehdessä 1/2019.