Mieskuoro Euga on herättänyt lyhyessä ajassa huomiota suomalaisella kuorokentällä. Harrastajakuoroksi Eugan toiminnassa on erityistä, että laulajakunta tulee eri puolilta Suomea ja toiminta on periodiluonteista. Nyt kunnianhimoinen nuori joukko viettää viisivuotisjuhlavuottaan.

 

Mieskuoro Eugan johtaja Visa Yrjölä (s.1992) lauloi lapsena tamperelaisessa poikakuoro Pirkanpojissa. Idea oman mieskuoron perustamisesta syntyikin Pirkanpoikien ja turkulaisen poikakuoron Chorus Cathedralis Iuniorumin yhteistyössä tavanneiden laulajien kesken.

”Aika pian alun jälkeen huomasimme, että moni porukasta on muuttamassa Helsinkiin opiskelemaan, ja siitä muodostui toiminnan kolmas painopiste,” Yrjölä kertoo. ”Tällä hetkellä laulajia asuu myös Jyväskylässä. Harjoittelemme noin kerran kuussa Helsingissä, Tampereella tai Turussa, ja majoitus periodien aikana hoituu kuorolaisten sohvilla.”

Pääkaupunkiseudun kuoroja tunteva tietää poikakuoro Cantores Minoresin merkityksen mieslaulajien kasvattajana ja myös täysimittaisena konserttielämän toimijana. Helsingin seudulla lapsi- ja nuorisokuoroissa laulaneille miehille vaihtoehtoja jatkaa harrastusta korkealla tasolla riittää sekakuorojen lisäksi myös mieskuoroissa, aina tunnetuista opiskelijakuoroista lähtien.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

[/eyesonly]