Meidän Festivaalin tiistai huipentui leuat loksauttavaan Vivaldi-versioon

Miika Kainulaisen ohjaaman lennokin videokuvaa. Sinikka Vuola improvisoi runoja, Petja Kainulainen ja Niko Kumpuvaara soittavat. © Maarit Kytöharju / Meidän Festivaali

Tuusulanjärven kulttuurimaisemassa käynnissä olevan Meidän Festivaalin tiistain päiväteema oli Liike. Ohjelman perusteella se tarkoitti sekä paikalleen jämähtämisen välttämistä, uudelle avautumista, jotain ihmisen mielellekin välttämätöntä ja olennaista sekä toki myös ilmastonmuutoskatsannossa usein jotain päästöjä aiheuttavaa toimintaa.

Iltapäiväkonsertissa Lentomatka jalat maassa ainakin saatiin hiilijalanjäljeltään tavanomaista vähäpäästöisempi lentoelämys*, kun osana ohjelmaa valkokankaalle heijastettiin sekä reaaliaikaista että nauhoitettua videokuvaa Kallio-Kuninkalan yllä pörräävästä lennokista. J. S. Bachin G-duurisonaatti gamballe ja continuolle – tässä tapauksessa sellisti Petja Kainulaisen ja harmonikansoittaja Niko Kumpuvaaran tulkitsemana – oli tasapainoista lentomusiikkia ja polyfonian kuljetus soljuvaa, ainakin silloin kun kuulijan keskittyminen ei ollut droonin lintuperspektiivissä. Toisaalta Bach on loistavaa musiikkia lähes minkä vain taustalle.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

 

*Ellei lasketa henkilöautoja käyttänyttä osaa yleisöstä.