Collonin RSO-kauden avaus oli nousujohteinen kokonaisuus – muttei kertahurmaukseen saakka

Nicholas Collon. © Anton Sucksdorff

Arvio: Radion sinfoniaorkesteri, Musiikkitalo 8.9.2021. Nicholas Collon, kapellimestari. Purcell, Adès, Mozart, Britten, Boulanger, Wennäkoski, Stravinsky.

Musiikkitalossa oli eilen uutta alkua ilmassa: ei ainoastaan siksi, että Radion sinfoniaorkesteri avasi uuden konserttikautensa, eikä sekään vielä riitä, että Nicholas Collon avasi samalla kautensa RSO:n yhdeksäntenä ylikapellimestarina ja ensimmäisenä tehtävässä toimivana ulkomaalaisena. Innostus oli suurta myös konserttitapahtuman itsensä vuoksi: kevät oli edellisen tavoin soitettu tyhjälle salille, ja paine elävään musiikkiin jälleen kasvanut, mutta toisin kuin viime syksynä, sai nyt orkesteri olla täysmittaisena lavalla, ja yleisöä sai ottaa sisään aiempaa runsaammin. Aplodeissa kuuli kauttaaltaan elävän musiikin riemun! Väliaikakin oli palannut ohjelmaan, mikä toki on infektioiden kannalta kaksipiippuinen juttu, mutta tavallista pitempään ohjelmaan se toki toi hengähdystauon.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Santeri Kaipiainen

PS: Yleisöllisten konserttien myötä tulivat takaisin myös kännykkäterroristit – useampi puhelin soi vaivaannuttaviin aikoihin. Yleisradio voisi myös Areena-lähetyksissään häpeäpaalu-tyyliin zoomata niihin yleisön jäseniin, jotka paikalleen päästyään ottivat maskit pois, välittämättä yhteisestä edusta tippaakaan.

2 KOMMENTIT

  1. Olen kirjautunut sisään. Siitä huolimatta en voi lukea Collonin konsertin arviota kokonaan. Pyytää aina kirjautumaan ja ilmoittaa sitten, että olet jo kirjautunut. En tiedä mitä tekisin? Arviointi kiinnostaa kovasti. T. Pekka Jalkanen, pitkäaikainen tilaaja