Arvio: Virtuosi di Kuhmo palasi kompaktina

Virtuosi di Kuhmo keikkailee nykyään kompaktina kokoonpanona mm. sekstetto-ohjelmistolla. G Livelabissa yhtye tarjosi venäläistä romantiikkaa ja amerikkalaista nykymusiikkia. Kuva: Maarit Kytöharju

Virtuosi di Kuhmo on taannoisen kulta-aikansa jälkeen konsertoinut harvakseltaan, mutta nyt maineikkaan jousiorkesterin yhdinryhmä on aktivoinut toimintaa suurehkona kamarikokoonpanona. Ajatus jousiorkesterin tiivistämisestä 5-8-henkiseksi jousiyhtyeeksi on käytännöllisen ketterä mutta myös musiikillisesti kiinnostava: esimerkiksi sekstettokokoinen musiikki sijaitsee soinnillisesti jossain puhtaan kamarimusiikin ja orkestraalisuuden välissä.

Osana paluutaan Virtuosi di Kuhmo on myös lanseerannut Kiertävä kamari -konseptin, jonka tarkoituksena on tarjota maakuntien konserttijärjestäjille matalan kynnyksen konserttipaketteja. Hankkeen ensimmäinen konsertti oli lauantaina Forssassa, ja eilen sama ohjelma tuotiin Helsingin G Livelabiin. Virtuosi di Kuhmon ajatuksena on kuitenkin nimenomaan vilkastuttaa konserttielämää muualla kuin kuhisevassa pääkaupungissa.

G Livelabin keinoakustiikka yhdistää livekokemuksen ja äänitekuuntelun parhaat puolet, mikä korostui suurehkon kokoonpanon täyttäessä klubin lavan.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Auli Särkiö

G Livelab 9.4. klo 19
Virtuosi di Kuhmo:
Emma Vähälä ja Kati Kuusava, viulu 
Olli Kilpiö ja Riitta-Liisa Ristiluoma, alttoviulu 
Mikko Ivars ja Tuomas Lehto, sello

Borodin, Bunch, Tshaikovski