Mika Tarkkanen

Sibeliuksen 5. Sinfonia

Valitse kulta- tai hopeakorujen kuvasto:

Meillä jokaisella on suhteemme Jean Sibeliukseen. Toisille se on syntynyt säveltäjän suurten orkesteriteosten, konserttojen tai yksinlaulujen kautta. Sibelius Collection on antanut minulle tilaisuuden luoda oman suhteeni Sibeliukseen. Olen siitä kiitollinen.

Sibelius Collection korujen luonnissa meitä kultaseppä Tarkkasella on innoittanut paitsi säveltäjän teokset, myös hänen elämäkertansa ja etenkin päiväkirjamerkinnät, joihin olen saanut tutustua. On ollut kiehtovaa lukea, miten väkevästi suomalainen luonto, maa, taivas, vaihtuvat vuodenajat ovat innoittaneet säveltäjäämme. Kuinka kirjoituksissaan Sibelius pohtii luomistyönsä kulkua, milloin haltioituu, milloin vuoroin kokee epävarmuutta ja vuoroin suurta riemua – nöyryyttäkin tehtävänsä edessä.

Mika Tarkkanen

Pauliina Rundgren

Espressivo

Espressivo -korusarja:

Mikkelin kaupunginorkesteri on lanseerannut oman korusarjan. Tietääksemme tämä on ensimmäinen kerta kun suomalainen klassisen musiikin orkesteri, yhtye tai artisti julkaisee oman korutuotteen.

Korusarjan nimi on Espressivo (italiaksi tunteikkaasti). Sarjan on suunnitellut Pauliina Rundgren ja sitä valmistetaan käsityönä Kenkäveron verstaalla Mikkelissä.

Korun muoto tulee kaupunginorkesterin logosta, jonka on suunnitellut Kari Piippo. Sarjassa on mukana kaulakoru, korvakorut sekä unisex-rintaneula kolmessa eri värissä. Orkesterin mukaan värimaailma kuvastaa musiikin aikaansaamia vaihtelevia ja voimakkaita tunnetiloja kuulijassa.

Pauliina Rundgren HandiCrafs