Tampere Filharmonian intendentti irtisanoutui

Santtu-Matias Rouvali on saanut Tampere Filharmonian kukoistamaan. Hän luottaa siihen, että orkesterin hallintoasiat järjestyvät. Kuva Jussi Virkkumaa.

Tampere Filharmonian uutena intendenttinä elokuun alussa aloittanut Kristiina Penttinen jättää virkansa vuodenvaihteessa. Tekemässään tiedotteessa hän kuvaa ratkaisunsa syitä seuraavasti:

”Jatkuvista muutoksista on koitunut intendentille hallitsemattoman suuri työmäärä. Koen, etten tämän vuoksi ole pystynyt antamaan panostani niihin asioihin, joihin olisin halunnut, ja joita olisin sekä omien että orkesterin tavoitteiden kannalta pitänyt tärkeinä.”

”Tilanne ei vuodenvaihteenkaan jälkeen tule muuttumaan helpommaksi, pikemminkin päinvastoin. En ole valmis uhraamaan työlle vielä suurempaa osaa elämästäni, kuin olen tähän saakka jo tehnyt. Tässä tilanteessa en näe muuta ratkaisua kuin irtisanoutua tehtävästäni, niin kipeältä kuin minulle rakkaaksi tulleen orkesterin ja työyhteisön jättäminen tuntuukin.”

Penttinen sanoi myös ettei anna asiasta enää lausuntoja. Tampereen kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Lauri Savisaari arvioi Aamulehdelle, ettei intendentille lyhyessä ajassa muodostunut riittävää luottamusta orkesterin kanssa. Enempää hänkään ei pysty kommentoimaan. Myöskin Aamulehden haastattelema ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali pysyy asiasta vaitonaisena mutta sanoo luottavansa siihen, ettei orkesterilla ole mitään hätää.

Väliaikaisesti orkesterin toimiston esimiehenä toimii kaupungin kulttuuri- ja taideyksikön johtaja Toimi Jaatinen. Uuden intendentin haku alkaa heti vuodenvaihteen jälkeen.