Voimaa vapaudesta

Eriikka Maalismaa ja Emil Holmström paiskivat töitä kamarimusiikin eteen. Heille vapaa muusikkous antaa mahdollisuuden seistä tekemisensä takana ja vaikuttaa musiikkielämään.

 

Mun motivaatio on tällä hetkellä kymmenkertainen verrattuna aikaani orkesterissa. Jokainen viikko on erilainen, mikä on mielettömän inspiroivaa. Olen niin paljon lähempänä ihmisiä, joille soitan.”

Tämän fiiliksen voimalla Eriikka Maalismaa on nyt vuoden ajan viettänyt elämänsä parhaita hetkiä. Kymmenen vuotta Helsingin kaupunginorkesterissa, siitä enimmän osan toisena konserttimestarina uraa tehnyt viulisti jätti orkesterityön runsas vuosi sitten ja heittäytyi freelanceriksi. Jo useita vuosia oli kaihertanut, ettei orkesterisoitto tuntunut omalta. Vaikeassa päätöksessä auttoivat freelancer-kaverit, etunenässä Emil Holmström, jonka projektit vetivät Maalismaata vastustamattomasti puoleensa. Eriikka ja Emil ovat nykyään viulu-piano-duo, tuottaja-aisapari ja hyvät ystävät, ja nyt he puhuvat kuin yhdestä suusta, miten voimaannuttavaksi ovat kokeneet vapaalla kentällä työskentelyn.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

 

Auli Särkiö-Pitkänen

Kuvat: Jaakko Paarvala

Ristiveto-festivaali Lapinlahden Lähteellä, Sellosalissa ja Nikkilässä 24.–26.2. www.ristiveto.fi

www.klassinenhietsu.com