Viulistiksi vuodessa

Uuden elokuvan tarina lähtee siitä, kun vanhempi viulutaiteilija joutuu lopettamaan soittamisen, alkaa opettaa ja rakastuu kriisin keskellä oppilaaseensa Anttiin. Tämä on kuitenkin jo varattu.©MJOLK MOVIES / MALLA HUKKANEN

Olavi Uusivirta harjoitteli vuodessa soittamaan viulua Paavo Westerbergin uutta elokuvaa varten. Klassisen musiikin maailmaan eläytyminen ei ollut vaikeaa, sillä repertuaariaan koko ajan laajentava näyttelijä ja pop-muusikko tuntee sitä ja on tekemisissään melkoinen kameleontti.

 

Uhrauksia, intohimoa, kovaa kilpailua. Tammikuun alussa ensi-iltansa saava Viulisti -elokuva piirtää melko totutun kuvan klassisen musiikin huipputekijöiden maailmasta, jossa soitto on elämää suurempi asia.

Karin Nordström (Matleena Kuusniemi) on kuuluisa viulisti, jolle tapahtuu pahin painajainen: hän menettää kätensä onnettomuudessa ja joutuu lopettamaan soittamisen uransa huipulla. Karin alkaa opettaa ja rakastuu kriisin keskellä oppilaaseensa Anttiin (Olavi Uusivirta). Karin järjestää Antille elämänsä tilaisuuden konsertoida suuren orkesterin solistina ja kuuluisan kapellimestarin (Kim Bodnia) johdolla Kööpenhaminassa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi


Laura Airola