Tutkimusmatkalla

Emilia Hoving on tullut musiikkiyleisölle tutuksi myös Sibelius-Akatemian kapellimestariluokasta kertovassa Orkesterin edessä -dokumenttielokuvassa, joka tuli elokuvateattereihin tämän vuoden tammikuussa.© Heikki Tuuli

Emilia Hoving ponkaisi runsas vuosi sitten suomalaisen nuoren kapellimestaripolven kärkeen. Nykymusiikista kiinnostunut kapellimestari pitää itseään elinikäisenä oppijana, jonka uteliaisuus ei lakkaa.

 

Merenrannassa satelee koko haastattelun ajan, mutta Emilia Hoving vetää pipon päähänsä eikä ole moksiskaan. Syksy on kuulemma hänen lempivuodenaikansa. Tapaamme Laajasalossa, jossa Hoving on asunut puolisoineen kesästä lähtien. Koronapandemia antoi viimeisen sysäyksen päätökselle, että Töölöstä oli päästävä pois.

”Huomasin keväällä, että tarvitsin ympärilleni paljon enemmän luontoa.”

Koronatilanne jatkuu jatkumistaan, mutta musiikkielämä kitkuttelee eteenpäin. Hovingilla, 26, on riittänyt keikkaa suomalaisorkesterien edessä sekä viime kuussa Ruotsissa Västerås Sinfoniettan kanssa. Hiljattain hän johti Kuopion kaupunginorkesterin konsertissa mm. ruotsalaista Andrea Tarrodia, marraskuun alussa oli vuorossa vierailu RSO:n edessä. Tämän kuun lopulla Hoving johtaa Wegelius-kamarijousten konsertissa Ida Mobergia ja Laura Netzeliä osana Mirka Malmin Nainen ja viulu -konserttisarjaa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Auli Särkiö-Pitkänen