Tarinankerronnan rajaton voima

Lady Macbeth: Debi Wongin, Mikko Ikäheimon ja Otto Tolosen (kuvassa) The Winter of Our Discontent tuo yhteen uutta ja vanhaa Shakespeare-aiheista musiikkia sekä Lady Macbethin kaltaisia vahvoja Shakespeare-hahmoja.

 

Debi Wong ja Solmund Nystabakk ovat duo White Sparrow, joka haluaa luoda esityksestä muusikoiden ja yleisön yhteisen voimakentän.

 

Monia muusikoita on alkanut kalvaa musiikkielämän lisääntynyt suorituskeskeisyys. Vastaliikkeenä on syntynyt halu luoda toisenlaisia esitystilanteita ja työtapoja. Näin kokevat myös mezzosopraano Debi Wong ja luutisti Solmund Nystabakk, jotka vuodesta 2011 ovat esiintyneet duona nimellä White Sparrow.

”Työmme on vastareaktio nykyajan levottomuudelle ja keskittymisen vaikeudelle. Meille tärkeintä on läsnäolo”, sanoo Solmund Nystabakk.

”Tähän liittyy käsityksemme esityksestä”, jatkaa Debi Wong. ”Onko se vain äänten toteuttamista? Vai sitä, että vedetään yleisö sisään esityksen dynamiikkaan, katsotaan silmiin, otetaan heidät mukaan sosiaaliseen ja emotionaaliseen vuorovaikutukseen.”

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

”Ei tarinoita kerrota jäykkänä seisten. Miksen voisi käyttää koko olemustani kommunikoimiseen?

Laulaminen on minulle äänen käyttöä musiikillisessa kontekstissa, hyräilyä, huutoa, muminaa”, Debi Wong sanoo.

Auli Särkiö-Pitkänen