Tampereella koulitaan musiikkiteatteritoivoja

Spring Awakeningin 1800-luvun lopun saksalaiseen pikkukaupunkiin sijoittuva tarina kertoo rankkojen teemojen kautta aikuistumisen vaikeudesta. Koulupoikien keskittyminen herpaantuu oppitunnilla ja tuloksena on sähköinen yhteisnumero. © Kari Sunnari

Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterin suuntautumispolku on tällä hetkellä Suomen ainoa musiikkiteatteriin keskittyvä korkeakouluohjelma. Rondo vieraili seuraamassa, miten moniosaajiksi kehitytään.

Tampereen Työväen Teatteri muodostaa näyttämöineen ja klubeineen teatterikorttelin Tampereen ydinkeskustaan. Se toimii myös Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatteriopintojen asemapaikkana: teatterin yhteydessä sijaitsee musiikkiteatteriopiskelijoiden monitoimisali, ja TTT:n näyttämöillä opiskelijat esiintyvät säännöllisesti.

TTT onkin tällä hetkellä TAMKin musiikkiteatterin suuntautumispolun tärkein yhteistyötaho, ja produktiot ovat koulutuksen ydin. Niiden aikana on mahdollista työstää musiikkiteatterin perustaa, näyttelemisen, laulun ja tanssin yhteispeliä.

Helmikuun puolessavälissä opinnoissa on menossa produktiojakso, jolloin keskitytään yksinomaan esityksiin. Teatterikortteli kuhisee musiikkiteatteriopiskelijoita: Eino Salmelaisen näyttämöllä harjoitellaan Spring Awakening -uutuutta, lukuvuoden päätuotantoa, joka on kahta TTT:n näyttelijää lukuun ottamatta kokonaan toteutettu TAMKin opiskelijoiden voimin. Samaan aikaan harjoitussalissa on aloitettu Tampere-talon tilaaman, uuden Muumimuseon avajaisiin tarkoitetun lastenkonsertin sekä TAMKin kansainvälisyysviikoilla toteutettavan musikaalikonsertin työstäminen. Näissä produktioissa on keskeistä opiskelijoiden omaehtoinen ryhmätyö, jota opetus musiikkiteatterin eri osa-alueissa tukee.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi