Sparraaja ja kukkaron vartija

Gita Kadambin alaisten määrä viisinkertaistuu, kun hän siirtyy Helsingin kaupunginorkesterista Kansallisoopperaan. HKO:n intendenttinä häntä seuraa Aleksi Malmberg.

 

Gita Kadambi aloittaa vuoden alussa Kansallisoopperan pääjohtajana ja lupaa henkilöstön kuuntelemista ja sparrausta taiteelliselle johdolle. Käytännön linjavedot hahmottuvat vasta työn edetessä.

 

Kun Gita Kadambi tuli Helsingin kaupunginorkesterin intendentiksi, hän haastatteli kaikki yli sata muusikkoa ja pääsi siten jyvälle siitä, mitä orkesterissa tapahtuu, mikä on dynamiikka ja mitä mahdollisia ongelmia ilmenee. Vastaavaan kierrokseen hän ei tietenkään kykene Kansallisoopperan yli 500 työntekijän kanssa, mutta samaa periaatetta hän haluaa noudattaa: katsoa asioita sisältä käsin ja piipahdella työn eri vaiheita seuraamassa aina kun ehtii.

”En pidä ensimmäisenä työpäivänäni henkilöstölle mitään tiedotustilaisuutta, vaan työ alkaa arkisesti johtoryhmän kokouksella. Sitten alan tutustua eri osastoihin ja ihmisiin kaikessa rauhassa”, hän sanoo. Talo on jo tuttu hänen toimittuaan siellä tuottajana 2000-luvun alussa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Harri Kuusisaari