Sisällöstä lähtee kaikki

Aleksi Malmberg toivoo, että orkesterin sosiaaliset projektit eivät ole pelkkää hyvän tekemistä,vaan että ne sidotaan taiteelliseen ydintehtävään. © Maarit Kytöharju

 

Helsingin kaupunginorkesterin uusi intendentti Aleksi Malmberg haluaa korostaa orkesterin roolia musiikin ytimessä, vain siten se täyttää tehtävänsä myös kaupungin palvelulaitoksena.

 

Vaikka Aleksi Malmberg vaikuttaa nuorelta taidehallinnon ammattilaisena, hänellä on pitkä kokemus takanaan. Tie alkoi Tapiolan Nuorten sinfonikkojen roudarina ja intendenttinä ja jatkui Helsingin barokkiorkesterissa, Kuhmon kamarimusiikissa ja Sublime Music Agencyssa. Entistä enemmän kokemusta hän sai Pekka Kuusiston aisaparina Meidän festivaalin toiminnanjohtajana, kunnes hän siirtyi Helsingin juhlaviikoille ja sieltä Suomen Benelux-maiden kulttuuri-instituutin johtajaksi.

Helsingin kaupunginorkesterin intendenttinä hän kokee palanneensa kotiin, paitsi Helsinkiin niin myös musiikin pariin. ”Orkesterin kanssa työskennellessä musiikin sisällöstä ja itseisarvosta lähtee kaikki – myös välineellinen arvo ja tehtävä kaupungin palvelulaitoksena”, hän linjaa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Harri Kuusisaari