Musiikki ei ole pyhää – siihen saa koskea

 

Vaikka Eero Lehtimäki on ystävällinen ja helposti lähestyttävä ihminen, musiikissa hän haluaa ilmentää myös pimeämpiä puolia. Tällä samalla kalliolla Helsingin Lauttasaaressa hänet vihittiin kesällä myös avioliittoon. © Heikki Tuuli

Eero Lehtimäellä on monta rautaa tulessa: hän aloittaa Joensuun kaupunginorkesterin ylikapellimestarina, soittaa klarinettia ja alttoviulua ja valmistui kesällä vielä akustiikan diplomi-insinööriksi. Työtä ryydittävät huumori, kokeilunhalu ja laaja-alainen tiedonjano.

 

Suomalaisia nuoria kapellimestareita ei voi syyttää tiukkapipoiksi. Santtu-Matias Rouvali hyppäsi kesällä yllättäen rumpuihin Popedan keikalla Tammerfestillä, ja hänen kolme vuotta nuorempi kollegansa Eero Lehtimäki on tullut tunnetuksi myös Retuperän WBK:n ”taiteellisena harhaanjohtajana”. Syyskauden alussa hän aloittaa ensimmäisen ylikapellimestarin pestinsä Joensuun kaupunginorkesterissa.

Klarinetistina peruskoulutuksensa saanut Lehtimäki on muutenkin ilmiömäinen monipuolisuudessaan. Sibelius-Akatemian maisteritutkinnon jälkeen ura oli jo lupaavasti lähdössä käyntiin, kun hän päätti läheistensä yllätykseksi opiskella vielä diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistossa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Harri Kuusisaari