Mariska on luonnostaan kameleontti

 

Mariska on ehtinyt moneen sekä artistina että muille tekstejä laativana kynäniekkana. Oma kaari mikrofonin kanssa on vienyt punkin ja räpin kautta kapinalliseen jazz-iskelmään ja sieltä poppiin sekä elektroon.

 

Mariska eli passin mukaan helmikuussa 1979 Helsingissä syntynyt Anna Maria Rahikainen yllätti keväällä 2011 yhdellä iskulla paitsi uudet ja vanhat faninsa, myös television katsojat ja klassisen musiikin harrastajat.

Räväkällä, pikkutuhmalla ja täysin idiosynkraattisella jazz-iskelmällä suurelle yleisölle tutuksi tullut nainen lähti mukaan Ylen Maestro – tikusta asiaa -kisailuohjelmaan. Siinä hänen oli määrä opetella muiden kilpailijoiden kanssa orkesterin johtamista.

”Projekti osui sangen vähähappiseen elämäntilanteeseen”, Mariska muistelee nyt. ”Bänditouhut olivat vahvasti päällä, ja elo haki uomiaan. Skaba oli suhteellisen kuluttava, mutta samalla antoisa.”

Kokemuksesta teki erityisen mukavan pariksi osunut Santtu-Matias Rouvali, Tampere Filharmonian ylikapellimestari.

”Hän oli upea koutsi, jota ihailen suuresti. Samalla tuli tutuksi moni muukin alan tekijä, ja kaikkiaan ohjelma jätti klasarihommista hirmu hyvän vaikutelman.”

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Petri Silas