Laulamansa takana

 

Document-1-page001

Laulaminen on ruumiillista työtä, ja Ville Rusanen tunnetaan aktiivisesta urheiluharrastuksestaan. Hän on kuitenkin myös penkkiurheilija. ”Jalkapallon seuraaminen on ollut läpi vuosien hyvä arjen vastapaino”, hän toteaa.

”Olen kannattanut Liverpoolia vuodesta 1990, jolloin seurasimme ystäväni kanssa Italiassa pelattuja MM-kisoja, ja kentällä oli Liverpoolin John Barnes. Liverpoolissa olen seurannut otteluja pariin kertaan, ja Milanossa pääsin katsomaan AC Milanin ja Inter Milanin välisen paikallispelin San Siron stadionilla. Se on aivan samanlainen historiaa huokuva pyhättö kuin La Scalakin.”

Milanon oopperapyhätössä Rusanen lauloi keväällä 2013 venäläissäveltäjä Aleksander Raskatovin teoksessa A Dog’s Heart. Suomalaisbaritoni oli mukana jo sen kantaesityksessä Alankomaiden kansallisoopperassa vuonna 2010. Hän on esittänyt sitä myös Lyonissa ja palaa huhtikuussa uusimaan produktion Amsterdamissa. Mihail Bulgakovin satiiriseen romaaniin perustuvan oopperan ohjauksessa hyödynnetään videon lisäksi muun muassa erityisvalmisteisia nukkeja.

”Se on verevää teatteria. La Scalaa täytyy sanoa tähänastisen urani hienoimmaksi kokemukseksi, mutta talolla oli harjoituksissa isoja teknisiä ongelmia. Kun vielä pääharjoituksessa laulettiin pelkkää musiikkia, mielessä kävi, että tähänkö se nyt sitten jäi. Ei kuitenkaan jäänyt.”

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Teksti Justus Pitkänen
Kuvat Jaakko Paarvala