Kohti yhdenvertaista musiikkialaa

 

Suomea pidetään monessa asiassa tasa-arvon mallimaana. Musiikin alalla vuonna 2018 tasa-arvoa ei silti vielä ole täysin saavutettu. Tähän halutaan puuttua alan toimijoiden yhdessä ideoimien, yhdenvertaisuutta lisäävien käytännön työkalujen avulla.

 

Music Finlandin teettämä kysely musiikin alan työpaikoista vuodelta 2017 osoittaa, että naiset ovat vähemmistössä edelleen lähes kaikilla osa-alueilla. Ainoastaan festivaalien palkkalistoilla työskentelee prosentuaalisesti enemmän naisia kuin miehiä, mutta kun suunnataan katse johtotehtäviin, ovat taiteelliset vastuut edelleen vantterasti miesten harteilla.

Vuosi sitten järjestetyn Musiikki & Media -tapahtuman yhteydessä päätettiin laatia yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta ajavat kuusi teesiä eli toimintaperiaatetta, joihin suomalaiset musiikkialan toimijat voivat sitoutua. Teesit allekirjoittaneet yritykset ja organisaatiot sitoutuvat myös tekemään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman sekä noudattamaan sitä.

Syksyllä teesit on allekirjoittanut yli 100 suomalaista organisaatiota ja yritystä. Yksi yhdenvertaisuusteesien allekirjoittajista on LiveFIN ry, Suomen musiikkitapahtumien verkosto. Se toimii kentällä ja edistää sekä suunnittelee parhaillaan käytännön työkaluja teesien periaatteiden pohjalta.

”Tärkeintä on saada keskustelu käyntiin musiikkialan epäkohtien osalta, sillä kyse on nimenomaan asenneilmapiirin muuttamisesta”, toteaa LiveFIN ry:n toiminnanjohtaja Salla Vallius.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Heidi Horila