Kaikki lähtee sattumasta

 

Teppo Mäkynen laatii musiikkia, jota leimaa vaikeasti määriteltävä luonnosmaisuus. © KLAUS ELFVING

Jos Teppo Mäkyseltä kysytään, vahvan tunnelman luova soundi päihittää teorian sääntöjä pikkutarkasti noudattelevan sävellyssuorituksen. Maamme arvostetuimpiin lukeutuva jazzrumpali tekee musiikkia omilla säännöillään.

 

Kuten moni menestyvä muusikko, joutuu myös Teppo Mäkynen priorisoimaan tekemisiään ja aikatauluttamaan elämäänsä koko ajan lennosta. Tällä hetkellä vakituisia kokoonpanoja ovat pianisti Aki Rissasen trio, trumpetisti Jukka Eskolan Soul Trio, kitaristi Nicola Conten Spiritual Galaxy ja saksofonisti Timo Lassyn yhtye.

”Timo on myös Nicolan yhtyeessä, ja hänen kanssaan olen soittanut viime aikoina paljon kahdestaankin, samassa hengessä kuin kesän duolevyllämme”, Mäkynen kertoo.

”Oma bändini 3TM keikkailee harvakseltaan, mutta sopivasti. En ole luonteeltani sellainen, että pistäisin kaikki munat samaan koriin ja puskisin vain yhtä juttua. Perinteinen bändin liidaaminen ja asioiden täyspäiväinen järjestely ei vetoa. Mieluummin omistan musiikille aikaa vaikka näpräämällä jotain synaa Kaapelin työhuoneella.”

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Petri Silas