KADONNUTTA AIKAA ETSIMÄSSÄ

Tami Pohjola haluaa juosta nyt niin lujaa kuin mahdollista, vaikka musiikissa onkin hänen mielestään kyse kaikesta muusta kuin kilpajuoksusta. Kyse on tunteista. Ja niiden harjoitteleminen onkin vaikeaa ja absurdia, jos mikä.

 

Kun 21-vuotias Tami Pohjola on käymässä Suomessa nykyisestä opiskelukaupungistaan Saksasta, häntä “kiskotaan joka suuntaan”. Helsingin kaupunginorkesterin harjoitusten jälkeen löytyy kuitenkin hetki aikaa istua Musiikkitalon kahvilaan puhumaan musiikista sen soittamisen sijaan.

Kahden päivän kuluttua maailmankuulu kapellimestari Jun Märkl johtaa Musiikkitalossa Dvořákia ja Brahmsia, ja Pohjola on ensimmäistä kertaa elämässään mukana HKO:n riveissä.

Saksalaisella Märklillä ja Pohjolalla on tulevan konsertin lisäksi muutakin yhteistä: Pohjola asuu tällä hetkellä Märklin synnyinkaupungissa Münchenissa, ja lisäksi molempien isät ovat viulisteja ja äidit japanilaissyntyisiä pianisteja.

Pohjolan äiti on pianisti Naoko Ichihashi ja isä Avanti!:n perustajiin kuuluva viulisti Jukka Pohjola, joka on puolestaan Pekka Pohjolan veli ja kuoronjohtaja Ensti Pohjolan poika. Tami on siis isänsä puolelta muusikko ainakin kolmannessa polvessa. Hän ei kuitenkaan koe, etteikö hänellä olisi ollut vaihtoehtoja. Olihan hänellä lapsuudessa myös muita haaveita.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi