Intohimona klassinen tv

Cécile Prakken toteuttaa laaja-alaista musiikkinäkemystään Stingray Brava ja Stingray DJAZZ -kanavien musiikkijournalistina ja videotuottajana. © Matti Tuomisto

Stingray Bravalle Italiassa työskentelevä tv-journalisti ja -tuottaja Cécile Prakken etsii ja löytää lahjakkuuksia, jotka ansaitsevat näkyvyyttä muusikontyölleen ja taiteelleen.

 

Cécile Prakken on syntyjään hollantilainen. Hän opiskeli huilunsoittoa aluksi Maastrichtissa Hollannissa, mutta löysi sitten itselleen Italiasta huiluopettajan ja valmistui Napolin konservatoriosta. Prakken jäi Italiaan ja on asunut jo 30 vuotta hivelevän kauniissa Comossa. Hän esiintyy yhä ja opettaa huilunsoittoa Sveitsissä ja Italiassa. Musiikki on hänelle kuitenkin vielä jotakin suurempaa.

”Musiikki on missio ja intohimo – itse asiassa ajattelen, että musiikki on elämän täydellisin metafora”, Cécile Prakken toteaa.

Laaja-alaista musiikkinäkemystään Prakken pääsi toteuttamaan saatuaan 15 vuotta sitten oman sunnuntai-aamun show’n comolaiselle radioasemalle. Samoihin aikoihin häntä pyydettiin myös paikalliselle tv-kanavalle haastattelemaan taiteilijoita sekä oopperoiden ja festivaalien edustajia. 

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Matti Tuomisto