Helsingin juhlaviikkojen johtaja vaihtuu

Topi Lehtipuun pesti Juhlaviikoilla jäi yhteen kauteen

Helsingin juhlaviikot täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Vuoden 2018 juhlavuosifestivaali on samalla Juhlaviikkojen toiminnanjohtajan Topi Lehtipuun viimeinen työnäyte tässä tehtävässä. Ohjelma julkistetaan 25. huhtikuuta.

Lehtipuun toimikausi päättyy kuluvan vuoden syksyllä ja Helsinki-viikon säätiö on käynnistänyt uuden taiteellisen johtajan rekrytoinnin. Kevään aikana valmistuu Helsingin kaupungin selvitys tapahtumatuotannosta, jolla on vaikutuksia myös Helsingin juhlaviikkojen organisaatioon. Suunnitteilla on ollut yhdistää kaupungin kaikki festivaalit Silakkamarkkinoista Musica Novaan yhteisen säätiön alle.

”50-vuotisjuhliin päättyy yksi Juhlaviikkojen aikakausi, ja vuosi 2019 antaa mahdollisuuden uuteen uljaaseen aloitukseen uudella johdolla”, toteaa Topi Lehtipuu.

”Juhlaviikot on upea ja monitaiteellinen kaupunkifestivaali, ja siksi olennainen osa kasvavan kaupungin luonnetta ja strategiaa”, kommentoi Helsinki-viikon säätiön puheenjohtaja Juhana Vartiainen. ”Parhaat elämykset kuuluvat jokaiselle. Haluamme tarjota helsinkiläisille ja vierailijoille korkeatasoisinta mahdollista taidetta.”