Ei pelkkää prinsessatarinaa

 

© TATYANA VLASOVA

Latvialainen sopraano Kristine Opolais avaa Turun musiikkijuhlat 10. elokuuta resitaalilla Radion sinfoniaorkesterin kanssa. Puccinin parissa meritoitunut laulaja on kyllästynyt kovettamaan itsensä uran vuoksi ja haluaa olla normaali nainen.

 

 

 

 

 

 

Loppukevään uutisia muusikoiden ihmissuhderintamalla oli se, kun kaksi latvialaista tähteä, kapellimestari Andris Nelsons ja sopraano Kristine Opolais ilmoittivat erostaan. Samalla Opilais peruutti ensimmäisen Wagner-roolinsa, jonka piti olla Elsa Lontoon kuninkaallisen oopperan Lohengrinissa – ja jonka Nelsons johtaa.

Pariskunta sanoi kuitenkin yhteisessä tiedotteessaan, että heidän taiteellinen yhteistyönsä jatkuu ja että he pidättäytyvät asian kommentoinnista. He tapasivat jo nuorina kummankin työskennellessä Latvian kansallisoopperassa, ja avioliittoa kesti seitsemän vuotta. Heillä on yhteinen tytär, kuusivuotias Adriana.

Asia tuntuu taustalla Opolaisin puhuessa Rondolle puhelimitse kotoaan Riiasta. Hän sanoo pariinkin otteeseen olevansa kyllästynyt kovettamaan itsensä uraan liittyvän kilpailun ja imagon vuoksi ja haluavansa olla tavallinen, lapsestaan huolehtiva nainen.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Harri Kuusisaari