Camilla Nylund ja Karita Mattila kohtaavat

Suomen kaksi kansainvälisesti tunnetuinta sopraanoa, Camilla Nylund ja Karita Mattila kohtaavat vuoden kuluttua ensimmäistä kertaa lavalla. He laulavat Pariisin oopperassa Dvorakin Rusalkaa, jonka ensi-ilta on 29. tammikuuta 2019. Nylund laulaa pääroolia, vedenneito Rusalkaa, joka tulee ihmisten pariin ja rakastuu prinssiin. Mattila taas on muukalaisprinsessana, joka viettelee prinssin tämän ja Rusalkan häissä.

Suomalaisnaisten kohtaamisen kruunaa se, että talossa aiemmin uusia teoksia johtanut  Susanna Mälkki on esitysten kapellimestarina. Kyseessä on Robert Carsenin ohjaus, joka on jo talon ohjelmistossa. Prinssin roolia laulaa Klaus Florian Vogt.

Pariisin oopperan kauden 2019-20 ohjelma tuli julkisuuteen tänään. Kauden muita suomalaiskiinnityksiä on basso Mika Kares, joka laulaa Fiescon suurta roolia Verdin Simon Boccanegrassa 12. marraskuuta alkaen. Uuden tuotannon ohjaa Calixto Bieito.

Kauden kantaesityksenä on Michael Jarellin Bérénice, jonka ensi-ilta on 26. syyskuuta. Muita uusia tuotantoja ovat Meyberbeerin Hugenotit, Scarlattin Il primo Omicidio, Berlioz’n Troijalaiset, Mozartin Don Giovanni ja Shostakovitshin Mzenskin piirikunnan Lady Macbeth.