Bartók on matka pianismin äärirajoille

Olli Mustosen mielestä hitaasti harjoittelu on terapiaa niin käsille kuin aivoillekin. © Heikki Tuuli

Olli Mustonen ja Hannu Linnun johtama RSO esittävät ja levyttävät Béla Bartókin kolme pianokonserttoa. Helmikuussa alkava projekti on Mustoselle tutkimusmatka pianismin äärirajoille.

 

Bartók-projekti on jatkoa Olli Mustosen ja RSO:n Prokofjev-sarjalle, kun he muutama vuosi sitten esittivät ja levyttivät Sergei Prokofjevin viisi pianokonserttoa. Bartók-sykli alkaa helmikuussa, jolloin esitetään kolmas pianokonsertto, vuonna 2020 on vuorossa ensimmäinen pianokonsertto ja vuonna 2021 toinen pianokonsertto. Esityksen jälkeen konsertto aina levytetään.

Hannu Linnun kanssa Mustonen levytti viimeksi Prokofjevin konsertot. © NELLA NUORA / YLE

”Meillä on Helsingin lisäksi kotimaan kiertue. Hannu Linnun kanssa olemme aikaisemmin esittäneet Madridin radio-orkesterin kanssa ensimmäisen konserton, kolmannen konserton Tampereella, mutta toista konserttoa emme ole vielä yhdessä esittäneet”, Mustonen kertoo.

”Kaiken kaikkiaan olen soittanut kolmatta konserttoa eniten, eli jo noin 30 vuoden aikana, ensimmäistä ja toista konserttoa taasen hyvin useasti viimeisten kymmenen vuoden aikana. Joskus olen soittanut viikon aikana kaikki kolme, mutta nyt nautitaan kustakin erikseen.”

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Jyrki Lähteenmäki