Ajattelun avaaminen pitää musiikin elossa

 

Münchenin opetustöiden ohella 40-vuotias Antti Siirala esiintyy ja pitää mestarikursseja koko ajan ympäri maailmaa. Myös Suomessa hänellä on useita kursseja vuodessa. © Volker Beushausen

Antti Siirala toimii pianonsoiton professorina Münchenissä ja on nähnyt alan trendit kuten teknisen tason nousun ja aasialaisten rynnäkön. Silti keskittyneen ja hiljaisen hetken löytäminen musiikin sisäistämiseksi on hänestä yhä vaikeaa.

 

Antti Siirala on saavuttanut ainutlaatuisen aseman: hän on Münchenin Hochschule für Musik und Theater -korkeakoulun pianomusiikin professori ja niin ollen merkittävällä kansainvälisellä pianistikoulutuksen näköalapaikalla. Hänen omat oppilaansa ovat huippusoittajia jo hänen oppiinsa tullessaan. Tuleeko heistä tähtiä?

“Globaalit musiikkimarkkinat eivät kykene nielemään kerrallaan kovin montaa tähtipianistia. Orkesterien ja festivaalien konsertit jakautuvat usein pienelle joukolle kiertäviä solisteja. Yleensä aika monen asian on loksahdettava kohdalleen, että päätyy osaksi tuota joukkoa, eikä useimpia näistä asioista oikeastaan voi opettaa”, Antti Siirala kertoo.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Jyrki Lähteenmäki